SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LI20
Innebandy

Bli medlem i LI20
BLI MEDLEM
Spontanarenan på Insjöns IP öppen för sommarhalvåret
2021-04-02 12:07

På Långfredagens förmiddag sattes sargen upp och målen ställdes ut så nu är alla välkomna att spela!

Tänk på restriktionerna och ha kul men var rädda om Spontanarenan och använd den bara för det den är avsedd för. 

Inställda matcher
2021-02-24 19:35
Vi har gått och väntat på besked när vi skulle få komma igång med enskilda matcher för våra ungdomar.
Det har förhandlats mellan kommuner och förbund för att alla kommuner i Dalarna skulle göra lika.

Men på dagens presskonferens kom beskedet från Regering och Folkhälsomyndigheten att man stoppar den möjligheten för ungdomar födda 2005 och senare. Då man sett stor smittspridning i samband med tävling/matcher.
Därmed kommer endast träning tillåtas framöver.
- Idrott och träning är viktigt, särskilt för unga. Men tävling får komma senare säger man från Folkhälsomyndigheten.

Våra lag som är igång med träningen fortsätter som vanligt. Sedan får vi hoppas att smittspridning går ner så det kan bli någon form av matcher i april/maj.
Fortsatt stängt i gymnastiksalar/sporthallar som tidigare till och med 25 april
2021-02-19 11:04

Regeringen meddelade den 4 februari att även ungdomar och barn födda 2002 och senare undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.  

Beslutet innebär att sådana aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas.

Beslutet gäller till och med 25 april. Beslutet kommer att omprövas under vecka 16 utifrån hur smittläget är i samhället då.

För övriga gäller fortsatt att inga träningar för äldre ungdomar och vuxna ska bedrivas inomhus.

Det är varje förening och ledares ansvar att följa de restriktioner som gäller för att undvika smittspridning. Det innebär bland annat att omklädningsrum inte ska användas.

Det är viktigt att de tider som inte ska användas i Leksandshallen tas bort eftersom tiderna styr larminställningar.

I respektive sporthall/gymnastiksal gäller begränsat antal enligt följande: En utövare per 10 m2 vilket innebär:

Leksandshallen:                   722 m2               72 personer

Siljansnäs:                             155 m2               15 personer

Djura:                                     242 m2               osv

Insjön:                                    544 m2

Åkerö:                                     400 m2

Ga Gymnastiken:                  144 m2

Gärde:                                    128 m2

 

Information om eventuella enstaka matcher
2021-02-16 15:23
Som det sagts tidigare från myndigheterna så öppnades det upp för enstaka matcher utanför seriespelet.
Andra sporter var snabba och drog igång fort då de äger sina hallar. Medans vi som hyr har väntat på svar hur det blir. Dialogen med kommunen har varit igång hela tiden. 
Men vi har inget svar ännu . Fritidscheferna i Dalarnas kommuner vill att alla kommuner och idrottsförbund (ishockey, innebandy, fotboll osv) gör lika. Vilket är bra! Så får vi vänta på svar tills alla de samtalen är genomförda. Förhoppningsvis är de klara i slutet av denna vecka. 


Information från Dalarnas innebandyförbund
2021-02-09 07:06
Det kom ett mail från förbundet om utbildning. Är det någon som saknar så finns det möjlighet att anmäla sig till den!

Först vill vi tacka alla er föreningar som hade ledare som deltog och gjorde den första riktiga digitala utbildningshelgen i Dalarna till en verklighet. Totalt blev vi 38 ledare på tre dagar som nätverkade i vad vi tycker, effektiva och harmoniska former under helgen. Den korta reflektionen från er alla var att det föll väl ut, kanske lite bättre till och med vad man innan hade förväntat sig.

Vi är glada att vi kan ta den här tiden då läget är som det är till kompetensförsörjning och får signalerna att formen är uppskattad.

Det finns i skrivande stund ytterligare tre digitala grundutbildningar och ytterligare en färgutbildning (en per nivå) tillgänglig på vår hemsida för er ledare som antingen missade helgen som gick eller helt enkelt inte hade möjlighet att närvara. Dessa genomförs på kvällstid. 


Den praktiska delen som tyvärr inte har kunnat genomföras nu, kommer att sedan genomföras när det är säkert att träffas igen. Det betyder att man får ytterligare ett tillfälle att nätverka och får således möjligheten att få delen ”innanför sargen” praktiserad.

Vad som gäller för ledarlicens ser du på denna länk: https://innebandy.se/dalarna/tranare/dalarnas-utbildningssida/. Viktigt och notera att Grundutbildningen inte räcker enbart för ledarlicens. 
Ledar föreläsning!
2021-02-05 12:58

Ledarföreläsning!


Nu är det återigen dags för en kostnadsfri ledarföreläsning. Denna gång med Jenny Hedlund, ett känt namn för väldigt många inom innebandyvärlden. Föreläsningen går av stapeln 10/2 klockan 18.30.

 

”Jenny Hedlund är mångfaldig världsmästare i innebandy, både som spelare och assisterande Förbundskapten/ Team manager med bl.a. 5 VM guld.

Idag föreläser Jenny i mångt och mycket om vikten med teamwork och ledarskap både inom idrotten, på skolor och på företag. Jenny brinner för att se individen växa och utvecklas och delar gärna med sig av energi, glädje och kunskap för att varje ledare ska få möjlighet att utvecklas och bli ännu starkare i sin roll.

Under denna timme kommer ni få följa med på Jennys resa inom idrotten både som spelare och ledare. Vi kommer prata om ledarskapet och vilken roll vi ledare har idag och kanske kommer vi få utmana varandra. Något som kanske än viktigare än någonsin i denna tid. Genom flera ACT-utbildningar har Jenny arbetat med idrottslag där syftet handlar om vikten av att investera tid i det mentala. Idag studerar också den mycket mångsidige Jenny till idrottspsykologisk rådgivare via riksidrottsförbundet och GIH.”

 

Jenny har en egen hemsida som ni kan hitta här: https://www.jennyhedlund.se/

 

Anmäler er gör ni här: https://ibis.innebandy.se/Ibisklient/Kurs/KurstillfalleAnmalan.aspx?kid=7732

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag